Limbajul florilor si arta buchetului de flori

Un buchet de flori transmite un mesaj si trebuie ales cu deosebita grija, compozitia sa trebuie sa fie perfect echilibrata. Ce trebuie sa stim despre limbajul florilor si despre arta compunerii unui buchet de flori? Iti spunem noi chiar acum.

O coabitare delicata. Buchet gata facut, inspiratie de moment a florarului, alegere personala…trebuie sa stii ca nu toate florile merg impreuna, nu toate coabiteaza armonios in alcatuirea unui buchet. Aspectul estetic si chimic conteaza in alcatuirea unui buchet de flori frumos. Astfel, lalelele si trandafirii nu fac casa buna impreuna. Lalelele nu au asa mare nevoie de apa in timp ce trandafirii au mare nevoie de apa pentru a-si pastra prospetimea cat mai mult timp. Zambilele nu se vor aseza intr-un buchet impreuna cu narcisele sau alaturi de alte flori. Asta deoarece aceste flori contin substante toxice pe care le elibereaza si afecteaza celelalte flori.

Un buchet de flori durabil. Un buchet de flori compus din flori din aceeasi varietate va dura mai mult timp. In mod ideal, aceste flori ar trebui tratate, cultivate, taiate in acelasi timp, de acelasi horticultor.

Ce culoare pentru ce mesaj? In majoritatea din cazuri floarea vehiculeaza un mesaj pozitiv. Trandafirul rosu este simbolul dragostei si ale pasiunii dar trandafirul galben – la fel ca si celelalte flori de culoare galbena – semnifica ura si gelozia. Pasiunea se defineste prin culoarea rosie in timp ce puritatea prin culoarea alba.

Iata cate ceva despre limbajul florilor pe scurt :

Trandafirul de culoare roz simbolizeaza prietenia, recunostinta, veselia sau prima dragoste.

Margareta simbolizeaza inocenta, puritatea si curatenia dar si o dragoste imensa.

Garoafele de culoare rosie. Culoare de referinta in Japonia, garoafa se ofera in aceasta tara de Ziua Mamei. In Spania, garoafa este floarea nationala prin excelenta. Garoafa simbolizeaza pasiunea si admiratia, dorinta de a fi iubit/a. In Renasterea, garoafa era o modalitate de a anunta o casatorie.

Ocazii diferite, flori diferite.

Pentru a exprima prietenia sau tandretea.  Pentru a sarbatori ziua de nastere a unei persoane din familie sau a unei prietene, un buchet de trandafiri de culoarea roz este ideal.

Pentru logodna sau casatorie. Majoritatea mireselor apreciaza un buchet de flori format din bujori, anemone, trandafiri de gradina sau hortensii.

Pentru a multumi cuiva. Cu siguranta nu vei da gres daca, atunci cand vrei sa multumesti cuiva pentru ceva vei alege un buchet de flori simplu, in culori calde, alcatuit din flori de sezon. Surprinde persoana respectiva cu un aranjament deosebit si ataseaza un bilet de multumire.

Pentru persoana iubita. Pentru iubita, de Dragobete sau de Ziua Indragostitilor trebuie sa alegi flori care semnifica iubirea precum trandafirii rosii. Insa exista persoane carora nu le plac trandafirii. In acest caz gandeste-te sa ii oferi un buchet spectaculos format din mai multe tipuri de flori – margarete, frezii, lalele in culori roz, albe sau galbene.

Nu uita faptul ca, de fiecare data cand vrei sa oferi flori, scopul principal este acela de a o impresiona pe persoana respectiva.  Alegerea buchetului perfect poate fi o adevarata provocare in unele cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

GIPHY App Key not set. Please check settings