9 iulie 2020

Cum poți trăi în armonie cu natura, urmând dieta taoistă!

Astăzi, totul pare să fie plasat în două categorii „Bun” și „Rău”. Avem oameni buni și oameni răi, grăsimi bune și grăsimi rele. În timpurile taoiste, lucrurile erau mult mai simple, noul taoist care, pentru a duce o viață sănătoasă și fericită, trebuia să fie fără judecată și să trăiască în armonie cu natura.

Deci ce înseamnă să trăiești în armonie cu natura?

Natura a oferit tot ce este necesar pentru a duce o viață bună și o viață sănătoasă, dar mulți dintre noi nu mai ascultăm natura. Astăzi, bogăția Gaia a fost înlocuită cu alimente procesate sau cu cele care nu se digeră bine. Ei bine, scuzați-mă dacă greșesc, dar Aspartanul și MSG nu sunt produse naturale, deci în totalitate împotriva a ceea ce înseamnă natura, dar majoritatea dintre noi consumăm zilnic aceste substanțe toxice. Industria alimentară este împotriva a tot ceea ce taoistul crede în faptul că este sănătos pentru corp și spirit și nu îi învață pe oameni să fie responsabili pentru ceea ce consumă, cât consumă. Mulți clienți nu știu ce aditivi consumă în „restaurantele” preferate.

Nu sugerez să efectuați o schimbare atât de drastică în obiceiurile dvs. nutriționale încât să eliminați toate alimentele procesate sau non-organice, dar nu este momentul să începeți să vă gândiți la relația dintre sănătatea și fericirea dvs. și combustibilul pe care îl puneți în corp pentru a realiza acest lucru. Multe nuci de sănătate se vor aștepta la acest tip drastic de schimbare și vor lansa toate cercetările științifice pe care le pot găsi pentru a vă justifica schimbarea. Cu toate acestea, ca toate lucrurile legate de dao, nu este corect sau greșit, bine sau rău, ci practica unei spiritualități trăind-o în viața ta de zi cu zi. Pentru a face acest lucru dieta joacă un rol important.

Dieta taoistă tradițională a constat în principal din fructe și legume proaspete, cu puțină carne și fără cereale - întrucât credința era în timpul procesului digestiv, creaturi demonice vor fi eliberate din boabele putrede din stomac și vor încerca să te mănânce din interior. out. În perioada mai contemporană, dieta sa schimbat oarecum, bazându-se în principal pe acceptarea cerealelor integrale, precum și a legumelor și fructelor proaspete, care sunt tradiționale.

Dieta taoistă leagă cele cinci arome de bază de la elementele naturii: sare (apă), dulce (pământ), amar (foc), picant (metal), acru (lemn). La fel ca un stil de viață daoist ar trebui să fie echilibrat, gândul este că a fi lacom sau a pune o aromă pe un piedestal deasupra altuia te împiedică să gusti unitatea, de aceea este important să echilibrezi aromele pentru a obține armonie internă. Taoismul se referă la fire, iar ființele umane fac parte din natură. Una dintre cele mai importante credințe este „a mânca doar mâncare adevărată” - adică a evita produsele artificiale care nu pot fi procesate de către organism sau care pot avea arome dezechilibrate, cum ar fi medicamentele, aditivii artificiali, etc. nicio valoare nutritivă, cum ar fi făina albă, zahărul și mâncarea rapidă, sunt, de asemenea, considerate necomestibile și provoacă dizarmonie și dezechilibru. Acestea nu sunt lucruri pe care corpul a fost proiectat să le consume, ele nu cresc natural din pământ; prin urmare, ele nu sunt cu adevărat „alimente” naturale adecvate consumului uman.

În vremurile mai recente, dieta tipică s-a schimbat radical pentru a se concentra mai ales pe cereale, mai degrabă decât pe practicarea abstenției totale de cereale. Deși unii taoiști radicali susțin că nu mănâncă niciodată cereale, ei sunt în mare parte ridiculizați de mass-media și li se pare „foame” de atenție, mai degrabă decât să trăiască un adevărat stil taoist antic. Dieta taoistă modernă respectă în esență teoria de bază a yin-yangului și a celor 5 elemente, se bazează foarte mult pe cereale integrale neprocesate, legume proaspete și foarte puțină carne. Este important ca legumele să fie consumate la momentele potrivite și să fie aburite sau prăjite. Fierberea este considerată a înlătura bunătatea naturală. Fructele trebuie consumate prăjite sau uscate, iar consumul de fructe recoltate tropical este inacceptabil, deoarece aromele lor, în general bogate, puternice, dulci sau acre, vor cauza dezechilibrul celor cinci elemente sau naturii - în special fructelor tropicale pe bază de citrice. De asemenea, este important să fie sezoniere și să nu aibă nicio intervenție umană dacă sunt consumate.

În general, toate cărnile roșii și albastre, inclusiv carnea de porc, melcii, iepurii și altele asemenea ar trebui evitate cu orice preț. Păsările, păsările de vânat și peștele pot fi consumate, dar cu moderație. Cu toate acestea, pește și alte fructe de mare ar trebui consumate doar o dată pe săptămână, din cauza cantității mari de Yin. Unii pești precum somonul, mackeralul, peștele sabie și rechinul, care sunt foarte Yin, trebuie evitați complet.

Fumatul, alcoolul și cofeina sunt încruntați din cauza naturii sale rafinate. Taoistul modern are încredere în moderația în obiceiurile sale alimentare și ar trebui să evite să consume ceva foarte arzător și să stea departe de cât mai mulți conservanți.

Deci, ce sugerează un taoist să mănânce?

Ei bine, cuvântul cheie aici este simplitatea; pentru simplitate, înseamnă cât mai aproape de natural. De fiecare dată când mâncați ceva, puneți-vă această întrebare: „cât de aproape este acest aliment de cum l-aș găsi în mod natural?” O scurtă verificare a ingredientelor dacă este ambalată și puteți spune instantaneu dacă este natural sau cât de nefiresc este .

Păstrați-vă minim stimulenții - include zahăr, cofeină, alcool, nicotină și medicamente. 70% din dieta dvs. ar trebui să constea în fructe și legume proaspete. Celălalt 30% trebuie să fie format din aproximativ 20% de fructe de mare sau carne organică, iar 10% ar trebui să fie constituit din grăsimi naturale găsite în semințe sau nuci. Nu uitați să beți apă pură sau apă purificată - stați departe de apa de la robinet, care are în general clorură și fluorură adăugată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *