8 iulie 2020

Câte ore este indicat să dormim ?

Somnul este o parte vitală a trăirii unei vieți sănătoase - acest lucru este cât se poate de clar pe cât poate fi pentru noi toți. Dar întrebarea care încă ne frământă este câte ore este indicat sa dormim de fapt? Suntem cu toții familiarizați cu regula universală conform căreia toată lumea ar trebui să doarmă 8 ore, dar aceasta nu se poate aplica atât copiilor, cât și adulților.

Aruncăm mai întâi o privire la cât de mult somn aveți nevoie în funcție de vârstă, așa cum recomandă Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor:

0 până la 3 luni - 14 până la 17 ore

4 până la 12 luni - 12 până la 16 ore pe 24 ore

1 la 2 ani - 11 până la 14 ore pe 24 ore

3 - 5 ani - 10 până la 13 ore pe 24 ore

6-12 ani - 9 până la 11 ore pe 24 ore

13-18 ani - 8-10 ore pe 24 ore

18 - 25 ani - 7 până la 9 ore pe noapte

26 - 64 ani - 7 până la 9 ore pe noapte

65+ ani - 7 până la 8 ore pe noapte

Conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, adulții de pe tot globul recunosc că în general nu au orele de somn recomandate. Dacă sunteți unul dintre ei, nu este nevoie să vă faceți griji, deoarece vă vom ghida pas cu pas și veți învăța cum să vă ajutați și să primiți cantitatea recomandată de somn în fiecare zi.

De ce dormim ?

Oamenii de știință au lucrat la găsirea răspunsului la această întrebare timp de mai mulți ani. Cu toate acestea, încă nu au un răspuns satisfăcător. Singurul lucru pe care îl știm sigur este că somnul este esențial pentru supraviețuirea noastră. Există câteva teorii cu privire la motivul pentru care avem nevoie de somn:

Teoria restauratoare: Somnul ne ajută să „restabilim” ceea ce am pierdut în timp ce eram treji. Somnul oferă o ocazie corpurilor noastre de a se repara.
Teoria plasticității creierului: Somnul ne ajută, în esență, creierul să se reorganizeze. De aceea, atunci când suntem lipsiți de somn, nu suntem în stare să învățăm și să îndeplinim sarcini.


Efecte secundare privative de somn

Pierderea persistentă a somnului are un efect negativ masiv asupra sănătății și bunăstării noastre.

Dacă nu dormim ne afectează memoria ?

Conform Raportului de date și cifre ale bolii Alzheimer din 2019, insomnie persistentă poate accelera îmbătrânirea cognitivă și poate pune oamenii în pericol pentru afecțiuni precum demența.

Depresie crescută și anxietate

Journal of Cellular and Molecular Medicine explică faptul că problema tulburărilor de somn a afectat aproape un sfert din populația lumii. Persoanele care suferă de probleme de somn sunt mai predispuse la tulburări mentale precum tulburarea bipolară, tulburarea de anxietate generalizată, ideea suicidului și mai ales depresia.

Sistem imunitar compromis

Somnul îți afectează puternic sistemul imunitar. A obține suficient somn de calitate și a rămâne sănătos merg împreună. Fără cantitatea recomandată de odihnă, corpurile noastre nu pot lupta împotriva infecțiilor, inflamației sau stresului. În medie, adulții au nevoie de șapte până la nouă ore de somn pentru a-și consolida și menține sistemul imunitar.

7 sfaturi pentru îmbunătățirea somnului

Obținerea unei cantități adecvate de somn în funcție de vârsta dvs. ajută să oferiți corpului tău puterea de a trece în fiecare zi și de a menține o calitate bună a memoriei, starea de sănătate mintală și capacitatea de a lupta împotriva bolilor. Pentru a obține somnul de care are nevoie disperată corpul tău, iată câteva sfaturi:

  • Creați o rutină strictă de culcare, treziți-vă și mergeți la somn în fiecare zi la aceeași oră.
  • Limitați cantitatea de timp de ecran albastru cu două până la trei ore înainte de a dormi.
  • Nu luați târziu după-amiază.
  • Reglați temperatura dormitorului, setați termostatul la 70 ° F, este temperatura optimă pentru a adormi și a adormi toată noaptea.
  • Asigurați-vă că dormitorul dvs. este lipsit de zgomot și că este complet întunecat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *