9 abilitati pe care un adevarat expert SEO trebuie sa le aiba

Angajarea unui expert SEO (optimizare in motoarele de cautare) este o provocare pentru un antreprenor. Mai ales daca are doar notiunile de baza in promovarea online. In ziua de azi sunt sute de cursuri pe internet, gratuite sau cu plata, iar fiecare promite ca te transforma intr-un adevarat “guru SEO” si evident multi dintre cei care termin astfel de cursuri se cred deja experti si percep costuri ce nu releva calitate serviciilor oferite. Finalizarea unui curs sau mai multe nu este chiar intotdeauna sufficient.

Atunci cand cautati un expert sau vrei sa devi unul, urmariti cele 9 abilitati pe care un adevarat profesionist in oferirea sericiilor SEO trebuie sa le aiba.

Curiozitate. SEO impune, in estenta, munca de detectiv, Lucrurile se intapla, uneori fara o cauza aparenta, algoritmul google se modifica mereu, este foarte greu sa sti mereu exact cum functioneaza. Numai cei cu o nevoie instinctiva de a experimenta vor descoperi si noi solutii.

Prioritizare. Sute de elemente influenteaza clasamentul in rezultate pe motorele de cautare. In orice moment, mii de lucruri pot fi “gresite” pe un site, cea ce ar putea declansa un impact algoritmic drastic. Nu le poti elimina pe toate. Curiozitatea trebuie sa fie echilibrata cu abilitatea de a acorda prioritate si de a sti cand sa renunti la ceva pe termen scurt care ar putea fi “din punct de vedere tehnic” gresit, dar nu de mare importanta pentru a rezolva imediat.

Dorinta de a invata. Este important intr-un domeniu in continua schimbare, cum ar fi SEO, cu actualizari si modificari algoritmice sa pice site-ul in rezultate dintr-odata. Dorinta de a invata si inteligenta pentru a pune in practica este esential pentru a ramane in jocu sau cel putin pentru a sti ce modificari sa faci atunci cand vine o “tragedie”.

Flexibilitate. In unele cazuri, nu exista un singur raspuns corect pentru SEO. Practicantii trebuie sa se simta confortabil cu zona gri. Dar exista o linie fina intre acceptarea zonei gri si nu trebuie “sapat “ prea  departe pentru a gasi un raspuns. Asigurati-va ca flexibilitatea este echilibrata cu virgula curiozitatea.

Logica. Expertul SEO trebuie sa inteleaga intuitiv cum sa aplice cunostintele in situatii noi si cum sa ajunga la o noua solutie. Raspunsul la intrebari vagi necesita abilitatea de a gandi constructiv, identificand mai multe lucruri care ar putea provoca problema pe baza modificarile deja facute si sa creezi un plan pentru a respinge pe rand fiecare ipoteza pana mai ramane doar o singura varianta.

Bazat pe date. Orice decizie SEO trebuie sa fie sustinuta cu date concrete. Nu este intotdeauna posibil sa se calculeze o rentabilitate a investitiei pentru fiecare rezultat, dar deobicei cu aceste  date se poate face prioritizarea. Un specialist SEO cauta datele inainte de a lua decizii. Familiaritatea cu formulele Excel este o necesitate.

Expertiza gramatica. In SEO, uneori, cuvintele sunt simple date, iar uneori, ele sunt o forma de arta. Expertul SEO ar trebui sa aiba o gramatica impecabila si sa inteleaga diferitele semnificatii pe care o propozitie le ia cu plasarea un singur cuvant sau a unei virgule. Poate ca firma dvs. are deja copyrighteri care se ocupa de acest lucru, dar expert-ul SEO optimizeaza. Optimizarea gresita poate duce la ruinarea fluxului si a transmiterii acelui mesaj si poate crea impresii negative ale brand-ului.

Cunostinte HTML. Unde se afla o tag-ul de titlu pe o pagina si cum faceti o legatura cu o alta pagina? Specialist-ul SEO are nevoie, cel putin, de abilitati HTML de baza, cu puncte bonus acordate pentru o cunostinte de CSS, JavaScript, baze de date, platforme de comert electronic si gazduirea unui site. Nu puteti optimiza ceea ce nu intelegeti.

Comunicare. Abilitatea de a influenta deciziile in cadrul echipelor este necesara. Eficienta SEO se bazeaza pe deciziile facute de experienta utilizatorului, designul, copywriting-ul si dezvoltarea platformei web, insa echipele SEO nu se ocupa de aceste domenii. Aptitudinile puternice de comunicare si abilitatea de gestionare proiectele  vor fi esentiale pentru succesul unui expert SEO.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *